Saturday, November 4, 2017

Glossy is the new MatteŠe nedolgo nazaj sem bila strastna mat punca. Vse šminke, ki sem jih imela so bile mat. Mat šminke, mat tekoče šminke, vse se je vrtelo okrog besedice mat. Najbolj so me navdušile Sleek Matte Me. Pa vendar sem zadnja leta precej manj posegala po njih in so mi samo ždele v predalu. Enostavno se nisem več videla z mat ustnicami temnih nude barv. Konec dneva, ko sem se pogledala v ogledalo, si enostavno nisem bila več všeč in se nisem počutila udobno.

Zaradi tega se zadnje leto obračam znova k izdelku katerega sem se vrsto let otepala kot hudič križa - glossu. Kot pravi ena izmed Glossier kampanj - Glossy is the new matte. Kar naenkrat sem ponovno odkrila čare tekočih glossov za ustnice. Namesto da bi se konec dneva v ogledalu strašila sama sebe in svojih suhih ustnic z opaznimi gubami, sem se navdušila nad preprostostjo in lepim učinkom obarvanega ali navadnega transparentnega glossa. Zjutraj, ko se urejam za službo, imam vedno občutek, da mejkap zgleda super, saj so ustnice še vedno malce pod tistim 'bedhead' vplivom in dajejo vpliv polnosti, tako da kakršenkoli gloss, ki to še poudari, na ustnicah izgleda čudovito.

Trenutno sem čisto očarana nad L.O.V. LOVlicious Caring Volume glossi, imam odtenka 131 Dusty Pink in 100 Mystic Sand, prvi je bolj rozast z rahlimi bleščicami, drugi pa bolj nude barve, brez bleščic. Oba sta čudovita, nosim ju trenutno vsak dan.

Poleg tega se ponovno vračam k navadnim kremnim šminkam in tistemu 'my lips but better' učinku. Še vedno sem na lovu za popolno šminko, ki da ustnicam malce lepe nežne rozikaste ali nude obarvanosti, da ustnice ne kričijo 'nosimo šminko!'.

Mat trend me seveda ni zapustil na celi črti, saj pri močnejših, bolj statement barvah kot sta rdeča ali fuksija raje uporabljam zanesljive žametno mat formule navadnih šmink, kot so recimo Colourpop Lippie Stix ali pa Avon True Color Perfectly Matte.

Trenutno torej vozim slalom med dvema poloma - rahlo obarvanimi in sijočimi ustnicami ter statement mat barvami kot sta rdeča ali fuksija.

Mettalic šminke in glossi pa mi še vedno ne potegnejo.

Kaj pa ti? Še vztrajaš s tekočimi mat šminkami ali je tudi tebe ponovno zagrabila gloss vročica? :)

Lepo soboto želim!

Nina xx


SHARE:

1 comment

  1. Mislim, da lip gloss definitivno prihaja nazaj. Jaz trenutno tudi obožujem nekaj glosov, čeprav še vedno posegam po mat teksturah. Malo vsega, odvisno od dneva :).

    ReplyDelete

© Nina in the Spring. All rights reserved.
Blogger Template by pipdig